Nejluxusnější guláš



Nechci se chlubit... ale vlastně chci :-D. Dneska jsem si udělala úplně nej nej guláš jaký jsem mohla :-D. Nebudu zlá a podělím se s Vámi o recept. Zkuste ho a schválně. ;-) Je to pouze má improvizace a taky vaření od srdce. A je to sakra znát.

Zdravý luxusní guláš

 
Recept

Suroviny

Vepř. Maso na guláš
3 žampiony (velké)
Těstoviny ze semolinové mouky
Voda
Olej – z červeného pepře
Česnek
Cibulka zelená
Koření : sůl, kurkuma, paprika červená sladká, kmín, grilovací koření
Pohanková mouka
Petrželka




 Postup

Maso si obalíme grilovacím kořením. Do kastrolu s tlustějším dnem dáme lžíci oleje z červeného pepře, necháme zahřát, vložíme maso, aby se orestovalo. Ale nechytlo nám. Podlijeme vařící vodou (cca 2 hrnky vody), dusíme. Po chvíli vložíme česnek a zelenou cibulku a také červenou papriku (koření). Chvíli povaříme, ale hlídáme, aby se voda nevypařila a paprika nezhořkla. Podlijeme vodou a přidáme zbytek koření. Přiklopíme a dusíme.

Připravíme si žampiony. Očistíme je a na chvíli je naložíme v oleji z červeného pepře! To dodá žampionům opravdu luxusní chuť. Zasypeme kmínem a přidáme kadeřavou petrželku čerstvou. Žampiony jsem si naložila do misky, přikryla fólií a vložila na 10 min do lednice.


Guláš hlídáme, aby se voda nevypařila. Cca po 20 minutách vložíme žampióny do guláše a povaříme, aby žampiony změkly. Vaříme je cca 10 min v guláši a pak opět vyjmeme. Guláš ještě vaříme. Zasypeme ho moukou (pohankovou), podlijeme a naposledy vložíme žampiony, aby byli teplé.

Guláš vaříme  celkem cca 70 minut, aby maso bylo krásně měkké.



Příloha: těstoviny

Pozn. Olej z červeného pepře- je to klasický olej pouze s esencí pepře, ale i tak dává jídlu krásně výraznou chuť po pepři.

K tomu jsem si připravila i salát z červené čekanky.

 



 

Salát z červené čekanky


1 Čekanka
Sůl
2 líže Cukru moučky
2 lžíce octa
4 sklenice vody

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Cizrnová polévka

Shrnutí/Summary

Silnější než dříve / Stronger then before